Overname Isoprofs door Essent

Essent neemt isolatie-expert Isoprofs over

OVERNAME KADERT IN STRATEGIE ESSENT.BE RICHTING GEÏNTEGREERDE DIENSTEN

Kontich, 2 augustus 2017 – Energieleverancier Essent neemt isolateur Isoprofs over. Dat maakt Pierre Pignolet, CEO van essent.be, vandaag bekend. De overname past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. De naam Isoprofs blijft behouden en er gaan geen jobs verloren. “Met essent.be sluiten we strategische partnerschappen om relevante producten aan onze klanten te leveren”, legt Pierre Pignolet uit. “Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe diensten waarmee we voor comfort en energiebesparing kunnen zorgen. Met de overname van Isoprofs kunnen we nu onze portfolio uitbreiden met isolatie.”

Essent.be breidt aanbod in energiediensten uit

Essent.be verwacht dat de vraag naar totaaloplossingen voor energiebesparende maatregelen in woningen en gebouwen in de komende jaren verder zal toenemen. Met de overname van Isoprofs
neemt essent.be een isolatiebedrijf over met ruime ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt. Eerder dit jaar kondigde essent.be een samenwerking aan met flix van fifthplay, waardoor smart hometoepassingen tot bij de klant in de huiskamer werden aangeleverd. “Met een compleet aanbod van energiegerelateerde producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing, maken we het leven van consumenten comfortabeler en gemakkelijker”, vult Pignolet aan. “Dankzij flix leveren we al gemoedsrust, warmte en sfeer vanop afstand. Daar komt met isolatie nu een klassiek energiebesparend product bij. Het is een mooie aanvulling op de onderzoek en ontwikkeling die bij ons moederbedrijf innogy, Europees koploper in groene energie en
innovatie, reeds volop aan de gang is.”

Grote isolateur op Belgische markt

Met tien uitvoeringsteams in België, die vanuit Lokeren actief zijn, en een administratief centrum in Hasselt, is Isoprofs een van de grootste isolateurs in België. Alle medewerkers in de Nederlandse en Belgische vestigingen behouden hun job. Elo Dhaene, de huidige directeur van Isoprofs, blijft actief in zijn functie. “Isolatie is vaak de eerste stap in het proces van verduurzaming en energiebesparing”, zegt Dhaene. “Door de overname kunnen we nog intensiever profiteren van elkaars netwerk. Hierdoor zien wij verdere groeimogelijkheden in Nederland en België.”

Over essent.be

Essent.be maakt deel uit van de duurzame internationale groep innogy en levert in België elektriciteit en aardgas aan consumenten en bedrijven. Essent.be staat voor optimisme in een markt die continu beweegt. 150 enthousiaste medewerkers zetten zich elke dag in om grote en kleine oplossingen te bieden die het leven van onze 360.000 klanten comfortabeler maken.

Over innogy

Innogy bedient 23 miljoen energieklanten in elf landen in Europa. De merken van innogy behoren tot de grootste energieleveranciers in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. innogy is ook een van de leidende uitbaters van windparken in Europa. Innogy heeft als doel het aandeel hernieuwbare energie in Europa zo snel mogelijk uit te breiden om de energietransitie tot een succes te maken.

Over Isoprofs

Isoprofs is een multidisciplinair isolatie- en vochtbestrijdingsbedrijf met ruime ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt. Naast spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht voor het isoleren van kruipruimtes, daken, vloeren, wanden en tussenwanden. Neem contact met ons op en bel 0800 11 970.

Isoprofs BELGIË – Gentsesteenweg 117/13 – 9160 Lokeren – Tel 09 356 94 96 – Fax +32 (0)9 356 94 97 info@isoprofs.be
Isoprofs heeft vestigingen in Hasselt, Lokeren, Meijel (NL) en Almere (NL) IBAN BE88 7310 0516 7041 BIC KREDBEBB BTW 0818.279.033 REG 10.16.10 RPR HASSELT