Isoprofs gevelisolatie

Latei herstel

 

Wanneer een betonnen of stalen latei boven bijvoorbeeld een deur of raam de draagkracht niet goed kan verwerken, kan het metselwerk doorbuigen en ontstaat schade aan de gevel. Het is dan zaak om de latei te herstellen zodat het metselwerk niet verder scheurt. Ook bij het vervangen van oude houten ramen kan het herstelsysteem in het bovenliggende metselwerk worden toegepast. Zeker wanneer nieuwe kunststof ramen de draagkracht niet kunnen verwerken. Onder het lateisysteem kunnen vervolgens eenvoudig de nieuwe kunststof ramen worden geplaatst.

GECERTIFICEERDE THOR HELICAL LATEIHERSTEL SYSTEEM

Als erkend installateur voor gevelrenovatie werkt Isoprofs met het gecertificeerde Thor Helical lateiherstel systeem. Dit systeem is eenvoudig toe te passen bij raam- en deuropeningen en bij rollagen. Boven de opening wordt via het latei herstelsysteem een metselwerklatei gecreëerd. Op twee hoogtes wordt een dubbele wapening aangebracht in combinatie met een WHO60 mortel. Het latei herstelsysteem heeft unieke eigenschappen. Zo blijft het aanzicht van een gevel behouden en wordt duur gevelherstel op termijn voorkomen.

UNIEKE LATEI REPARATIEMETHODE

Wanneer een beschadigde latei volledig vervangen moet worden is hak en breekwerk nodig. Dit zorgt voor overlast en is blijvend zichtbaar. Onze werkwijze met het Thor Helical lateiherstel is dan de perfecte oplossing! Deze unieke reparatiemethode voorkomt breekwerk en is bovendien eenvoudig en effectief. De wapening wordt in de bestaande voegen aangebracht en het bestaande metselwerk wordt versterkt. Hierdoor ontstaat een sterke constructie die bovendien snel en vrijwel zonder overlast kan worden gerealiseerd. De herstelplek is achteraf nagenoeg niet zichtbaar.

Wilt u meer weten over het herstellen of plaatsen van het latei? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Over Isoprofs

Isoprofs is een multidisciplinair isolatie- en vochtbestrijdingsbedrijf met ruime ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt. Naast spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht voor het isoleren van kruipruimtes, daken, vloeren, wanden en tussenwanden. Neem contact met ons op en bel + 32 (0) 11 32 52 22.

Isoprofs BVBA – Maastrichtersteenweg 211/1 – 3500 Hasselt – Tel 011 32 52 22 – Fax 011 28 51 21 info@isoprofs.be
Isoprofs heeft vestigingen in Hasselt, Lokeren, Meijel (NL) en Almere (NL) IBAN BE88 7310 0516 7041 BIC KREDBEBB BTW 0818.279.033 REG 10.16.10 RPR HASSELT