Isolatieoplossingen van Isoprofs

Rockwool HR+ isolatie steenwol

Steenwol heeft naast uitstekende isolerende eigenschappen een sterk geluidsabsorberende werking. Iets wat dit 100 procent Rockwool product een ideale kandidaat maakt waar akoestische en geluidsreducerende eigenschappen belangrijk zijn. Los daarvan is steenwol onbrandbaar en waterafstotend.

De open structuur van Rockwool steenwolisolatie zorgt er voor dat geluid en geluidsgolven worden ‘gevangen’ en ‘gekeerd’. Iets wat zich in de praktijk vaak vertaalt in een onverwacht hoog akoestisch comfort. In sommige gevallen een dusdanig belangrijk productvoordeel, dat steenwol met recht de enige geschikte kandidaat is om een woning of gebouw te isoleren. Steenwol is een materiaal dat zich snel en eenvoudig laat verwerken. Vanaf het moment dat de vlokken door ons worden ingeblazen heeft steenwol langdurig merkbare thermische, akoestische als ook bouwkundige voordelen. Het beschermt woningen en gebouwen tegen warmteverlies, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van energieverbruik en daarmee CO2-emissie. Bovendien draagt het product bij aan een verduurzaming en levenslange verbetering van de totale woning- of gebouwefficiëntie, door het verhogen van de brandveiligheid en het optimaliseren van de natuurlijke vochthuishouding.

ISOLATIESTEENWOL: STABIEL EN DUURZAAM

Steenwol blijkt door de jaren heen een uiterst stabiele en duurzame isolerende werking te hebben. Ongeacht de omstandigheden krimpt het product niet en zet het ook niet uit. Omdat het materiaal waterafstotend is – houdt het materiaal geen vocht vast, wat schimmelvorming in de spouw geen enkele kans geeft. Een product dat derhalve uitstekend geschikt is voor renovatieprojecten.

Steenwol wordt door ons in de vorm van losse vlokken, onder druk, in de spouwmuur geblazen. Iets wat wij middels een doordacht en specifiek patroon doen zodat de vlokken zich evenredig in de spouw verdelen. Eventuele bestaande koudebruggen worden daarmee opgeheven. Het na-isoleren van woningen of gebouwen met steenwol is een beproefde methode. Het effect en de werking van dit materiaal hebben we in de praktijk dan ook gedegen kunnen testen en meten. De door Rockwool, maar ook door ons, verzamelde onderzoeks- en testresultaten spreken dan ook voor zich.

Rockwool Isolatiesteenwol - Isoprofs

Voordelen Rockwool isolatie steenwol

  • Sterke verbetering geluidscomfort, vermindert geluidsoverdracht en voorkomt spouwresonanties
  • Uitstekend thermisch isolerend, niet onderhevig aan krimp of uitzetting
  • Onbrandbaar, bestand tegen temperaturen tot boven 1000 ̊C (Euro Brandklasse A1)
  • Dampopenheid materiaal voorkomt verstoring bouwfysisch evenwicht woning / gebouw
  • Waterafstotend, niet hygroscopisch en niet-capillair
  • Geen voedingsbodem voor schimmels

Rockwool Isolatie steenwol - Isoprofs

Over Isoprofs

Isoprofs is een multidisciplinair isolatie- en vochtbestrijdingsbedrijf met ruime ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt. Naast spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht voor het isoleren van kruipruimtes, daken, vloeren, wanden en tussenwanden. Neem contact met ons op en bel 0800 11 970.

Isoprofs BELGIË – Gentsesteenweg 117/13 – 9160 Lokeren – Tel 09 356 94 96 – Fax +32 (0)9 356 94 97 info@isoprofs.be
Isoprofs heeft vestigingen in Hasselt, Lokeren, Meijel (NL) en Almere (NL) IBAN BE88 7310 0516 7041 BIC KREDBEBB BTW 0818.279.033 REG 10.16.10 RPR HASSELT