Isoprofs vochtbestrijders

Vochtige kruipruimte

Omdat de kruipruimte van een huis meestal onder het maaiveld ligt is deze erg gevoelig voor vocht. Daarom is het belangrijk de bodem van de kruipruimte te isoleren en zo vochtproblemen op te lossen en schimmelvorming te voorkomen. Isoprofs heeft diverse mogelijkheden om bodem van uw kruipruimte te isoleren. Het vocht condenseert dan niet meer tegen de vloer, maar tegen het isolatiemateriaal. Veelal kan het isoleren van de kruipruimte prima in combinatie met het isoleren van uw vloer. Het isoleren van uw kruipruimte is bovendien snel en zonder verbouwing te realiseren. Meestal is kruipruimte isolatie binnen een dag klaar! Om uw kruipruimte te kunnen isoleren is een minimale hoogte van 20 tot 30 cm nodig.

Vochtbestrijding kruipruimte door isolatie

Isoprofs biedt voor de vochtbestrijding van uw kruipruimte en het isoleren van de kruipruimte diverse mogelijkheden. Op de zandbodem wordt een laag isolerend materiaal aangebracht. Afhankelijk van de situatie gebruiken we Klimadeken® of Pur. Bij het toepassen van Klimadeken®, wordt gebruikt gemaakt van elkaar overlappende elementen van kunststof (PE) folie gevuld met Isoparels. Bij het toepassen van PUR wordt aan de onderkant van de vloer een naadloze laag PUR gespoten. Door de isolerende werking daalt de bodemtemperatuur in de kruipruimte en daalt de maximale damp-spanning boven en onder het deken. Deze daling zorgt ervoor dat er nauwelijks vochttransport meer plaats kan vinden. Met beide systemen bieden wij u een energiebesparende en comfort verhogende oplossing in de kruipruimten van uw woning aan.an.

 

isoprofs-vochtwering-kelder

 

Voordelen vochtbestrijden kruipruimte

Een vochtige kruipruimte leidt veelal tot een vochtig huis. En dat kan niet alleen tot de nodige gezondheidsproblemen leiden, maar ook tot allerlei praktische problemen zoals hout- en betonrot en schimmels. Het isoleren van uw kruipruimte heeft daarom veel direct merkbare voordelen.

Wij zetten hieronder de belangrijkste voordelen van het vochtvrij maken en isoleren van uw kruipruimte op een rij:

  • Kruipruimte isolatie zorgt voor een droger huis en een behaaglijk leefklimaat.
  • Geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte naar de woning.
  • Kruipruimte isolatie voorkomt vocht en schimmels in huis en zorgt daarmee voor uw gezondheid (gunstig voor mensen met luchtwegaandoeningen en reuma).
  • Kruipruimte isolatie voorkomt aantasting van balken, vloeren en leidingen.
  • Kruipruimte isolatie weert ongedierte als pissebedden, muggen, slakken en zilvervisjes.
  • Kruipruimte isolatie zorgt voor een besparing op de energiekosten
  • De investering in kruipruimte isolatie is relatief laag. BTW tarief nu geen 21%, maar slechts 6%.
  • Investering in kruipruimte isolatie is eenmalig, de besparingen op de energierekening voor altijd.
  • Het isoleren van de kruipruimte geeft weinig overlast.
  • De kruipruimte en de leidingen blijven ook na de isolatie toegankelijk.

Om uw kruipruimtes effectief vochtvrij te maken en te isoleren, gebruiken wij – afhankelijk van uw woonsituatie – bij voorkeur Klimadekens®. Er is namelijk geen snellere, schonere of goedkopere manier denkbaar. Maar het is ook mogelijk om deze ruimtes te isoleren met PUR. Welke methode u ook kiest, beide systemen verhogen uw wooncomfort dezelfde dag nog. Of u nu kiest voor Kilmadekens of PUR, beide systemen hebben een onevenaarbaar energie besparend en comfort verhogend effect.

Vochtbestrijding kruipruimte met Klimadekens

Onze unieke gepatenteerde Klimadekens lossen direct eventuele vochtproblemen op. De Klimadekens® worden door ons vooraf gefabriceerd en beschikken over een dubbelwandig polyetheen element gevuld met EPS isoparels. Omdat deze als lamellen op elkaar aansluiten wordt de relatieve (lucht)vochtigheid in kruipruimtes tot een minimum terug gebracht. De Klimadekens worden door ons in kruipruimtes uiteraard op de bodem gelegd, maar ook gedeeltelijk tegen de wand omhoog gezet. We sluiten de bodem dus eigenlijk, wat het damptransport naar de bovenliggende woonruimtes tot een minimum beperkt. Een daling die er in de praktijk voor zorgt dat uw woon- en leefcomfort tot een maximum wordt verhoogd.

 

Klimadekens Isoprofs

 

Klimadekens hebben een oplossend vermogen

Het folie dat wij voor onze Klimadekens gebruiken is vanzelfsprekend bestand tegen vocht, maar ook mirco-organismen (schimmels) en bodemzuren. De geringe diameter van de speciale EPS isoparels die wij in onze Klimadekens gebruiken zorgen ervoor dat de dekens zich zonder problemen aanpassen aan de ondergrond. We hebben daardoor geen last van eventuele oneffenheden op de bodem van kruipruimtes.

Vochtbestrijding kruipruimte met PUR

Isoprofs werkt ook met het vernieuwde en sterk verbeterde polyurethaan, ofwel PUR genoemd. PUR bestaat uit twee componenten poly-urethaan, is CFK-vrij en daarom uiterst milieuvriendelijk. Aan de onderkant van de vloer wordt een naadloze laag PUR gespoten. Naast een isolerende werking dient deze laag ook als vochtkering tussen de kruipruimte en woning. Hierdoor kunnen vocht en kou niet meer via de kruipruimte de woning binnendringen.

Maak direct een afspraak met onze vochtspecialisten!

Als vochtbestrijdings professionals pur sang hebben wij uitsluitend specialisten in dienst die beschikken over kennis en kunde met betrekking tot renovatie, maar ook nieuwbouwprojecten. Of het nu gaat om doorslaand vocht, optrekkend vocht, vochtige kelders, kruipruimtes, vloeren of buitenmuren; wij hebben altijd een passende en duurzame preventieve oplossing voor vocht of vochtproblemen. Maak daarom vandaag nog een afspraak met één van onze specialisten voor een kostenloze inspectie van uw woning en deskundig, maar te allen tijde vrijblijvend advies.

 

isoprofs-logos

Over Isoprofs

Isoprofs is een multidisciplinair isolatie- en vochtbestrijdingsbedrijf met ruime ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt. Naast spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht voor het isoleren van kruipruimtes, daken, vloeren, wanden en tussenwanden. Neem contact met ons op en bel 0800 11 970.

Isoprofs BELGIË – Gentsesteenweg 117/13 – 9160 Lokeren – Tel 09 356 94 96 – Fax +32 (0)9 356 94 97 info@isoprofs.be
Isoprofs heeft vestigingen in Hasselt, Lokeren, Meijel (NL) en Almere (NL) IBAN BE88 7310 0516 7041 BIC KREDBEBB BTW 0818.279.033 REG 10.16.10 RPR HASSELT