Isoprofs nieuwbouw isolatie

Nieuwbouw isoleren

 

Bij het woord ‘na-isolatie’ denkt u misschien niet direct aan nieuwbouw. Daar komt echter verandering in. Met name het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie is interessant bij nieuwbouwprojecten. De spouwmuurisolatie wordt aangebracht na het metselen en kan via de buitenmuur voor de voeger of via de binnenmuur, voordat deze wordt gestukadoord.

Voordelen van isolatie nieuwbouw

Het achteraf laten aanbrengen van spouwmuurisolatie in een nieuwbouwproject heeft een aantal voordelen. Wanneer het isolatiemateriaal op traditionele wijze tijdens het metselen wordt aangebracht, is er sprake van een luchtspouw voor het aangebrachte isolatiemateriaal. Deze loze ruimte van 40 mm. breed is nodig om de metselaar de ruimte te geven de stenen te plaatsen. De metselaar is meestal ook de cruciale schakel in het isolatie proces. Vaak bezit hij niet de specifieke kennis die onze isoleerders wel bezitten. Een vaak voorkomend probleem ligt bij de aansluitingen van de kozijnen, lateien, metselwerkondersteuningen en bij hoek aansluitingen, doordat de isolatie niet goed aansluit ontstaan er ‘warmtelekkages’. Ook de faalkosten zijn hoog, natte isolatie tijdens het bouw proces, opslag van de isolatie, natte spouwmuren, verzakkingen, verkeerd aanbrengen van de isolatie waardoor de gevels afgebroken moeten worden of het overtollige isolatiemateriaal waar men niets meer mee kan. Ook belangrijk is de tijd die een aannemer nodig heeft. Na isoleren gaat vele malen sneller, dag producties van 250 m2 zijn met 1 ploeg haalbaar.

Een ander belangrijk voordeel met na-isolatie is dat de volledige spouwruimte benut wordt voor het isolatiemateriaal. Dat betekent dat er veel hogere RC-waarden worden gerealiseerd. Het huidige bouwbesluit geeft aan dat er vanaf 1 juni 2013 een RC-waarde van 5.0 gehaald moet worden. Dit is met traditioneel isoleren bijna niet haalbaar, het uitrekenen van de RC waarde is afhankelijk van het buiten en het binnenblad, ook de toegepaste materialen hebben hier invloed op. Wij rekenen graag met u en uw architect/constructeur uit wat de spouwbreedte moet worden om het beste resultaat te behalen.

Homogeen isolatiepakket

Naast bovengenoemde voordelen, is er bij na-isolatie te allen tijde sprake van een homogeen isolatiepakket. Daar waar bij de traditionele wijze van isoleren het risico bestaat van thermische lekkage en koudebruggen wanneer onverhoopt het materiaal niet op de juiste wijze wordt aangebracht, is daar bij na-isolatie geen sprake van. U krijgt een complete plaat van isolatie in uw gehele gevel die toch ademt en water afstoot. Wij garanderen dan ook geen vochtige spouwmuren of problemen met vocht. De spouwmuur blijft zijn traditionele functies behouden, ondanks dat we hem volledig isoleren.

10 jaar garantie

Isoprofs geeft daarbij 10 jaar garantie op de aangebrachte spouwmuurisolatie. U ontvangt van ons een schriftelijk document, waarin de exacte garantieregeling omschreven staat. De garantie geldt voor zowel het toegepaste isolatiemateriaal als voor de wijze van aanbrengen en is overdraagbaar aan een eventuele volgende eigenaar.

Wilt u meer weten over het toepassen van na-isolatie in nieuwbouwprojecten, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zullen u vakkundig en professioneel verder helpen.

 

isoprofs-logos

Over Isoprofs

Isoprofs is een multidisciplinair isolatie- en vochtbestrijdingsbedrijf met ruime ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt. Naast spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht voor het isoleren van kruipruimtes, daken, vloeren, wanden en tussenwanden. Neem contact met ons op en bel 0800 11 970.

Isoprofs BELGIË – Gentsesteenweg 117/13 – 9160 Lokeren – Tel 09 356 94 96 – Fax +32 (0)9 356 94 97 info@isoprofs.be
Isoprofs heeft vestigingen in Hasselt, Lokeren, Meijel (NL) en Almere (NL) IBAN BE88 7310 0516 7041 BIC KREDBEBB BTW 0818.279.033 REG 10.16.10 RPR HASSELT